The works involved converting a 1960’s 4 bed residence into a 6 bed contemporary dwelling with scale and volume to equal that of the neighbouring dwellings. The ground floor space was transformed by creating a large prominent entrance naturally lit by a double height glazed atrium. Open plan living to the rear of the property exploits its south facing location by the introduction of floor to ceiling bi-parting doors allowing a seamless transition between inside and outside spaces. The choice of building materials was derived from the palette of materials existing within the local context, which included natural slate roofs, rendered walls and red cedar cladding. The rendered walls offered neutrality to the building while the red cedar vertical weatherboarding harmonised with the existing tree lined boundaries.